Alferink van Schieveen
Wooncomplex De Witte Wolken
Wooncomplex De Witte Wolken
Wooncomplex De Witte Wolken
Wooncomplex De Witte Wolken
Wooncomplex De Witte Wolken
Plaats
  • Apeldoorn
Opdrachtgever
  • Ons Huis- Apeldoorn
Architect
  • AHH - Amsterdam
Aannemer
  • Reinbouw - Dieren
Weergave
  • Groot

Het appartementencomplex is gebouwd voor Ons Huis en wordt o.a. door Zorggroep Apeldoorn gebruikt.

Het gebouw is ontworpen door Laurens Jan ten Kate van Architectuurstudio Herman Hertzberger. De drie bouwdelen staan op een gezamenlijke parkeerkelder die de gebouwen onderling verbind.

De kelder is een in het werk gestorte betonconstructie. Ter plaatse van de bouwdelen zijn het grotere betonvlakken waarop de gevels van elke toren op afsteund. De gevels zijn uitgevoerd in prefab beton elementen die afdragen op deze onderconstructie. 

Gerelateerde projecten

© 2016 Alferink van Schieveen - Website door Cliqid

volg ons op: